ABD gemisi Dedeağaç’a ulaştı

ABD, Yunanistan‘a askeri teçhizat yığmaya devam ediyor. “ARC Independence” isimli Amerikan askeri nakliye gemisi, Dedeağaç Limanı’na yanaştı. “Atlantik Çözümü 2021” askeri tatbikatına destek için Dedeağaç’a çok sayıda helikopter ve askeri araç getirildi.

TEÇHİZATLAR LİMANA İNDİRİLİYOR

İndirilen ilk helikopterin görüntüsü sosyal medyaya yansıdı. “ARC Independence” gemisinin yanı sıra başka gemiler de limana askeri malzeme getirip götürecek. Yunanistan’ın ABD Büyükelçisi Jeffrey Payat, Dedeağaç’a bugüne kadarki en büyük askeri sevkiyatın yapılacağını söylemişti.

Gemi daha sonra bölgeden ABD’ye transfer edilecek araçlar için Romanya’dan Dedeağaç Limanı’na gelen ABD’ye ait helikopterlerin sevkiyatını yapacak.

ABD’nin Dedeağaç’taki varlığı ülkedeki anti Amerikancılığı da artırıyor. Selanik’te bir grup eylemci, pankartlarla sokaklara çıktı. ABD karşıtı sloganlar atıldı. Protestocular limana doğru yürüdü. ABD ve AB bayrakları ateşe verildi.

HAREKETLİ OLAN TEK NOKTA DEDEAĞAÇ DEĞİL

Batı Trakya’daki Türk köylerinde de benzer bir durum var. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Türk köyü Büyük Derbent’teki eski Paraskevudi Kışlası’na özel komandolar yerleştirildi. Kışlaya 4 askeri helikopter sevk edildi.

Yunan yetkililere göre bölgedeki hareketliliğin nedeni Bulgaristan-Yunanistan sınırında kaça göçmenlerin geçişini engellemek ve insan tacirlerinin faaliyetlerini önlemek.

Bu kapsamda, komandoların bölgede 24 saat devriye gezeceği öne sürülüyor.

Ancak bölgede halihazırda Yunan askeri ve Avrupa Birliği sınır koruma birliklerinin görev yapıyor olması soru işaretleri yaratıyor.

Kaynak: Haber Global

Bunları da sevebilirsiniz

Whatsapp İhbar Hattı
Merhaba ;
Nasıl yardımcı olabilirim?