Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Kasım 2021)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Kasım 2021)

Yalnızların son durağı: Kimsesizler mezarlığı

Kimsesi olmayan onlarca insan her yıl Türkiye’nin dört bir yanındaki kimsesizler mezarlıklarına defnediliyor. Bazen akrabaları gelip cenazeye sahip çıkıyor bazen de miras işi devreye giriyor. Bir tanesini bizim de incelediğimiz bu mezarlar üzerine çalışan akademisyenler ilginç bilgiler aktarıyor.

 Dolar, euro, altın ve TL hesaplarında son durum ne?

TL’deki hızlı değer kaybı sürüyor. 6 gün içerisinde dolar/TL 10’dan 11’i aştı. Peki yılbaşından bu yana mevduat bankalarındaki dolar, TL ve altın miktarında nasıl bir değişim oldu? Vatandaşın hesabındaki dolar artmadı, TL miktarında ise ciddi artış görüldü.

Kendinize yalanlar söylemeyi bırakın! Gerçekler acıtsa bile…

İnsan kimseye söylemediği kadar yalanı kendisine söylüyor. Birçok farklı sebepten kendimizi kandırıyoruz, kendimizi bir şeylere ikna ediyoruz. Bu zihinsel sağlımızı etkilediği gibi uzun vadede mutluluğa da engel… Peki ne yapacağız?

 Karar tarihî, soru aynı: ‘Malcolm X’i kim öldürdü?’

1965’te henüz 39 yaşında suikaste kurban giden unutulmaz aktivist, Malcolm X’i öldürmekle suçundan müebbet hapis cezası alan üç kişiden ikisi yıllar sonra resmen suçsuz bulundu. 20 yıl yok yere hapis yattılar, adalete kavuştular ancak soru yarım asırdır duruyor: “Peki Malcolm X’i kim öldürdü?”

Bunları da sevebilirsiniz

Whatsapp İhbar Hattı
Merhaba ;
Nasıl yardımcı olabilirim?