Lüksemburg Başbakanı Bettel, CovidCheck planını genişletmek isteyince ölüm tehdidi aldı

Lüksemburg Başbakanı Bettel, CovidCheck planını genişletmek isteyince ölüm tehdidi aldı

Başbakan Xavier Bettel, hükümetin CovidCheck planını uzatmaya yönelik tekliflerinin açıklanmasının ardından ölüm tehditleri aldığını ve kişisel korumasını artıracağını söyledi. 

Hükümetin geçen hafta önerdiği mevzuatta aşı oranını artırmak için yeni bir girişimde bulunulacağı ve işverenlere çalışanlarından CovidCheck sertifikası isteme hakkı doğacağı belirtilmişti. Bu önerge, Lüksemburg meclisinde onaylanırsa işverenler çalışanlarından CovidCheck sertifikası talep edebilecek ve şartları yerine getirmeyen çalışanların maaşları kesilebilecek. 

Lüksemburg Başbakanı Bettel, bu mevzuatın gündeme gelmesinin hemen ardından ölüm tehditleri aldığını ve bazı insanların sınırı çok aştığını bildirerek şu ifadeleri kullandı:

“Ölüm tehditleri alıyorum ve koruma desteği almam gerekiyor çünkü biri beni öldüreceğini söylüyor. Size bu tehditlerin en tatsızlarından, son birkaç gündür aldığım tehditlerden bahsediyorum. O insanlar bana aşıları bırakmamı söylüyorlar. Geçen hafta teklif ettiğimiz şey bana neşe getirmiyor.” dedi.

COVİDCHECK UYGULAMASI NEDİR?

CovidCheck Sertifikası (EU Digital COVID Certificate – EU DCC) , COVID-19 salgını sırasında AB’deki insanların serbest ve güvenli dolaşımını kolaylaştıracak bir sistemdir. Tüm Avrupa birliği (AB) ülkelerinde kullanıma açıktır. 

Avrupa vatandaşları, sertifikalarını dijital ortamda (örneğin mobil cihazlarında PDF olarak) veya kağıt formunda yanlarında taşımalıdır.

LÜKSEMBURG COVİDCHECK SİSTEMİ

Lüksemburg hükümeti ayrıca Lüksemburg’daki tesisler, etkinlikler ve etkinlikler için geçerli olan bir CovidCheck sistemi kurmuştur .

Lüksemburg hükümeti, Lüksemburg’da yürürlükte olan kurallara uygun olarak sertifikaların gerçekliğini ve geçerliliğini kontrol etmek için CovidCheck.lu mobil uygulamasını kullanıma sunmuştur. Sadece bir sertifikanın gerçekliğini ve geçerliliğini kontrol etmeniz gerektiğinde uygulamadan yararlanılmaktadır. CovidCheck sertifikaları ise bu uygulamaya kaydedilmektedir. 

Kaynak: Haber Global

Bunları da sevebilirsiniz

Whatsapp İhbar Hattı
Merhaba ;
Nasıl yardımcı olabilirim?