‘Irkçılık’ ve ‘taciz’ iddiaları gözden düşürdü! Prens Harry amcası Prens Andrew ile aynı kaderi paylaştı

YouGov tarafından yayımlanan yeni bir anket Kraliyet Ailesi içerisinde en sevilmeyen kişileri ortaya koydu. Buna göre, Prens Harry’ye dair olumlu görüşlerin birkaç ay içinde yüzde 9 düştüğü belirlendi. Ankete göre, Prens Harry hakkında olumlu düşünenlerin oranı nisanda yüzde 43 iken ağustosta yüzde 34’e geriledi.

Benzer durum eşi Meghan Markle’da da yaşanırken, Mart ayında Markle hakkında olumlu yorum yapanların sayısı yüzde 31’ken bu oran ağustos ayında yüzde 26’ya geriledi. Bin 667 yetişkinin katıldığı ankete göre, yüzde 6 oyla Prens Andrew en sevilmeyen kraliyet üyesi unvanını kordu.

YouGov sitesine göre, Prens Harry ve Meghan Markle’ın popüleritesi son dönemde yaptıkları açıklamalar yüzünden gittikçe düşüyor. ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi ve Haiti depremine yönelik yaptıkları açıklamalar bu oranları en çok düşüren etmenler arasında gösteriliyor.

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

17 Ağustos’ta Harry ve Meghan, sahibi oldukları Archwell Vakfı’nın internet sitesinde hayranlarına Afganistan’da yaşananlar ve 14 Ağustos’ta meydana gelen Haiti depremi, ayrıca pandemi nedeniyle ‘ne diyeceklerini bilemediklerini’ söyleyen bir açıklama paylaşmış, “Dünya şu anda son derece kırılgan. Herhangi bir kişi veya topluluk acı çektiğinde her birimizin içinden bir parça, farkında olsak da olmasak da, bu acıyı paylaşıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler kamuoyunda tepki çekmiş, sosyal medyada birçok kullanıcı Harry ve Meghan’a tepkilerini dile getirmişti.

KRALİYETE ‘IRKÇILIK’ SUÇLAMALASI DA ETKİLİ OLDU

Prens Harry ile Meghan Markle’ın ünlü televizyoncu Oprah Winfrey’e verdikleri röportajla hem Kraliyet ailesinin üyelerinin hem hayranlarının hem tüm dünyanın gündemine oturarak tepki çeken çift, bu açıklamalarda Markle’ın “Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı.” diyen Markle, Kraliyet ailesi içinde çok mutsuz olduğunu ve intiharı düşündüğünü vurgulayarak “Artık yaşamak istemiyordum.” söyleriyle şok etkisi yaratmıştı. 

PRENS ANDREW ÇOCUK TACİZİ SUÇLAMASIYLA KARŞI KARŞIYA

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in, adı “cinsel istismar” iddialarıyla gündeme gelen 2. oğlu Prens Andrew, cinsel taciz suçundan hüküm giyen Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein’in arkadaşıydı. ABD Başkanı Donald Trump ve eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın da bir dönem arkadaşlık yaptığı Epstein, çocuklara cinsel istismarda bulunmak ve cinsel ilişki amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Epstein, 10 Ağustos’ta New York’ta tutulduğu cezaevinde ölü bulundu, daha sonra Epstein’ın intihar ettiği açıklandı.

Virginia Giuffre, 17 yaşında olduğu 2001 yılında, daha sonra 2002 yılında New York’ta, Londra’da ve Epstein’ın ABD Virjin Adaları’ndaki özel mülkünde Prens Andrew’la cinsel ilişkiye zorlandığını söyledi. 

Kaynak: Haber Global

Bunları da sevebilirsiniz

Whatsapp İhbar Hattı
Merhaba ;
Nasıl yardımcı olabilirim?