Ferhan Şensoy yaşamını yitirdi! Spor kulüplerinden başsağlığı mesajı yağdı

70 yaşındaki Şensoy bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavi görüyordu. Şensoy’un saat 02.30 sıralarında hayatını kaybettiği belirtildi.

Ferhan Şensoy’un kurduğu “Ortaoyuncular”dan yapılan açıklamada, “Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun… ” denildi.

Galatasaray Lisesi’nde de öğrenim görmüş olan ve Galatasaraylı olduğu bilinen Ferhan Şensoy için Galatasaray’dan yapılan başsağlığı mesajında; 

“Bu topraklarda tiyatroyu milyonlara sevdiren, yüzlerce genç yetiştiren, izi asla silinmeyecek oyunlara imza atan Galatasaray Lisesi’nin müthiş öğrencisi Ferhan Şensoy’u kaybetmenin üzüntüsünü taşıyoruz. Ailesine, sevenlerine, camiamıza ve sanat dünyamıza başsağlığı dileriz.” sözlerine yer verildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nden ise, “Türk sinema ve tiyatrosunun usta sanatçısı Ferhan Şensoy’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı dileriz.” denilerek başsağlığı dilendi. 

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nden, “Türk sinema ve tiyatrosunun değerli sanatçısı Ferhan Şensoy’un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyasına başsağlığı dileriz.” denildi. 

Bursapor; “Türk sinema ve tiyatrosunun usta ismi Ferhan Şensoy’un vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı dileriz.”

FERHAN ŞENSOY KİMDİR?

ferhan Şensoy 26 Şubat 1951, Çarşamba, Samsun, Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, tiyatro, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı; Ortaoyuncular tiyatro topluluğu’nun kurucusudur.

1951’de Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğan Ferhan Şensoy’un annesi Müjgan Şensoy ilkokul öğretmeni, babası Yusuf Cemil Şensoy ise tüccar ve o dönem Çarşamba belediye başkanıydı.

İlk öykü ve şiirleri Yeni Ufuklar ve Soyut dergilerinde 1969 yılında yayımlanan Şensoy’un, yazdığı skeçler de Devekuşu Kabare’de 1970 yılında oynanmaya başladı.Galatasaray Lisesi’nde de bir süre okuyan Şensoy, 1970 yılında Çarşamba Lisesi’nden mezun oldu.1971 yılında Grup Oyuncuları çatısında ilk profesyonel oyunculuk deneyimini yaşayan Şensoy, 1972-1975 yılları arasında Fransa ve Kanada’da tiyatro eğitimine ve çalışmalarına Jerome Savary, Andre-Louis Perinetti gibi isimlerle devam ederken Montreal’de Ce Fou De Gogol adlı oyunuyla 1975’te En İyi Yabancı Yazar ödülünü aldı. Yine Montreal’de Theatre De Quatre – Sous’da da, yönetmenliğini yaptığı, Harem Qui Rit isimli müzikalde oynadı. Aynı yıl Türkiye’ye döndü. 

Kaynak: Haber Global

Bunları da sevebilirsiniz

Whatsapp İhbar Hattı
Merhaba ;
Nasıl yardımcı olabilirim?