SON DAKİKA! Pentagon’dan Afganistan açıklaması

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkelerin başlattığı tahliye operasyonlarının devam ettiği başkent Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında terör örgütü DEAŞ tarafından bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıda 90 kişi hayatını kaybetmiş, 150 kişi de yaralanmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ve ABD’li Tümgeneral William Taylor, bombalı saldırıların ardından Afganistan’daki son gelişmeler hakkında basın toplantısı düzenledi.

“SADECE 1 İNTİHAR BOMBACISI VARDI”

Toplantıda ilk sözü alan Taylor, ABD’li yetkililerin Afganistan’da çifte bombalı saldırı yapıldığı yönündeki açıklamalarının aksine sadece bir bombalı saldırı yapıldığına inandıklarını ifade etti. Kabil’deki Havalimanı yakınlarındaki Baron Hotel önünde ikinci bir patlamanın olduğu haberlerini yalanlayan Taylor, “Abbey giriş kapısındaki patlama ile ilgili daha çok detayı paylaşacağız ancak Baron Hotel’de ya da yakınlarında ikinci bir saldırı olduğuna inanmıyoruz. Sadece 1 tane intihar bombacısı vardı. Bu haberlerdeki yanlışlık nasıl ortaya çıktı bilmiyoruz ama bu tarz olaylarda kafa karışıklığı olması normal.” dedi.

“31 AĞUSTOS PLANI HALA GEÇERLİ”

Pentagon’dan yapılan açıklamada tahliyelerin 31 Ağustos’ta tamamlanmasına yönelik planın hala geçerli olduğu da belirtildi.

BİNLERCE DEAŞ ÜYESİ SERBEST BIRAKILDI

Pentagon, Taliban’ın kontrolü ele geçirdiği bölgelerdeki Afgan hapishanelerinden “binlerce” terör örgütü DEAŞ üyesini serbest bıraktığını da duyurdu.

SALDIRILARDA 110’DAN FAZLA CAN KAYBI VAR

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında 110’dan fazla kişi hayatını kaybetti.

Bunları da sevebilirsiniz

Whatsapp İhbar Hattı
Merhaba ;
Nasıl yardımcı olabilirim?